Wie ben ik?

Anne Age van der Wier

Mijn naam is Anne Age van der Wier en ik woon in het mooie Groningse Noordwijk op een schapenboerderij met 550 schapen. Ik ben 19 jaar jong en volg de opleiding Technicus engineering aan het Alfa College in Groningen. Naast de interesse in techniek heb ik ook altijd al een hele grote interesse gehad voor dieren. Zo maakte ik al op jonge leeftijd kleine hokjes voor bijvoorbeeld onze katten en mijn eerste eigen huisdier mijn konijn. Op mijn 12de kwam ik op het idee om een voliere te gaan bouwen. Ik had dat eens op internet gezien en dat leek mij wel wat. Zo gezegd zo gedaan en binnen een zomervakantie hebben ik en mijn oudere broer mijn eerste voliére gebouwd. 

Al snel werd de voliére te klein en is er een uitbreiding bijgekomen in de schuur. Nadat ik ongeveer 3 jaar koloniaal gekweekt had met de vogeltjes kwamen de eerste broedkooien. Niet zelf gemaakt maar wel geheel opgeknapt en aangepast. De broedkooien kwamen in een zelfgebouwde kweekruimte en inmiddels zijn en de voliéres en de kweekruimte verplaatst naar een andere plek. En dan zijn we al aangekomen bij de situatie van nu. Momenteel heb ik nog Catharina’s Grasparkieten, Valkparkieten en Kwarteltjes. 

Bedankt voor het lezen! En kijk vooral naar de vele mogelijkheden op onze site.